Kamil Klekowski

Edukator kulinarny, promotor lokalnych produktów, miłośnik Live cookingu, Aktywny zawodowo szef kuchni, od 2017 r trener kulinarny. Łamiący stereotypy, promotor Ryb jak również innych regionalnych produktów. Współorganizator wielu ogólnopolskich inicjatyw kulinarnych Współwłaściciel w Akademii Kulinarnej Ad Gustum Właściciel firmy Kamil Klekowski-Edukacja od kuchni. Mistrz w zawodzie, instruktor szkoleń i warsztatów kulinarnych. Szef Kuchni : Mobilne Kuchnie, Rybacka Lokalna Grupa działania Opolszczyzna, Polski Karp Sp z.oo

Jan Jakimowicz

Kelner z Pasją…. z kilkunastoletnim doświadczeniem w Obsłudze Gościa w restauracji. Certyfikowany Trener w standardzie VCC. Zdobywał doświadczenie nie tylko w Holandii, ale i w Polsce, kierując zespołami Kelnerów m.in. w restauracji przy Hotelu o standardzie 4**** , który jako jeden z dwóch na opolszczyźnie został wyróżniony w przewodniku Gault & Millau 2018. Wielokrotnie wyróżniany w konkursach Kelnerskich. Laureat Plebiscytów: KELNER ROKU 2017, CZŁOWIEK ROKU w Kategorii Biznes- wyróżniony i nagrodzony za promowanie biznesu kelnerskiego oraz propagowanie zawodu kelnera wśród młodzieży

Jarosław Walczyk

Doświadczony szef kuchni i restaurator. Prezes, współzałożyciel i fundator Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Trener, Szkoleniowiec branżowy, Ambasador marek, Queen’s British Lamb, Z.T. Kruszwica. Należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. Gotuje według własnych przepisów, tworzy receptury dla przemysłu spożywczego, udziela konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji, planuje zaplecza kuchenne. Zajmuje się kompleksowym wprowadzaniem produktów na rynek. Był Współzałożycielem i Wiceprezesem Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej, Head Chef'a Bocuse d'Or Poland.

Monika Wojciechowska

Dyplomowany Mistrz Cukiernictwa i doświadczona cukiernik. Przez lata działalności w branży wyspecjalizowała się w kreowaniu, wdrażaniu i popularyzacji produktów dla rynku lodziarskiego, cukierniczego i gastronomicznego .Od 11 lat Spełnia się jako mentor i coach dla profesjonalnych gastronomów oraz cukierników w firmie Ambasador 92 oraz Od 2016 roku Członkini Klubu Szefów Kuchni oraz ekspert w Akademii Kulinarnej. Zdobywczyni Złotego Medalu oraz Złotego Pucharu 2016r na międzynarodowym Konkursie Moldavian Culinary Cup w kategorii desery na talerzu. Laureatka nagrody specjalnej ,,Odkrycie Roku ‘’ 2017 na Poland 100 Best Restaurants w Pałacu Sobańskim w Warszawie.

Patrycja Brychcy- Zygiel

Dd ponad 15 lat zarządza hotelami biznesowymi na Śląsku. Specjalizuje się w szkoleniach sprzedażowych: top managmentu hoteli, dyrektorów i właścicieli obiektów, pracowników działów sprzedaży, marketingu oraz zespołów recepcyjnych. Uczy jak skutecznie sprzedawać, przeprowadzając przez szereg case studies, wskazując najbardziej efektywne narzędzia. W ostatnich 2 latach przeszkoliła prawie 150 hotelarzy, którzy otrzymali: WIEDZĘ- jak zarabiać więcej w HoReCa, POMYSŁY- na działania marketingowe, TECHNIKI OBSŁUGI GOŚCIA- które usprawniają proces finalizacji sprzedaży, SKUTECZNE ROZWIĄZANIA- na zwiększenie przychodów, CASE STUDIES- ze sprzedaży i marketingu, które można przenieść do swojego obiektu.